Rene Bro (Brault)


Rene Bro werd geboren als Rene Bro Brault in 1930 in Charenton (Frankrijk) nabij Parijs. Zijn stijl zit tussen het naievisme en surrealisme in. Op de leeftijd van 14 ging hij van school en begon hij zich in kunst te interesseren en al vroeg werkte hij al illustrator voor advertenties. In de late jaren 1940 bezocht hij regelmatig het Musee de l'Homme en het Louvre en werd met name aangetrokken tot primitieve en Egyptische kunst. Zijn werk uit deze periode, keramiek, tekeningen en schilderijen, zit dicht bij het werk van Klee of Dubuffet. In 1949 nam hij deel aan een groepstentoonstelling in de Galerie Mai te Parijs. Tijdens een reis naar Toscane in 1950 ontmoet hij in Florence de Oostenrijkse schilder Hundertwasser met wie hij veel samenwerkte en in 1950 een aantal muurschilderingen maakte in Saint Mande, vlabij Parijs.
In 1954 had hij zijn eerste solotentoonstelling in Parijs Centre Saint-Jacques en drie jaar later nam hij deel aan de "Micro-salon" in de Galerie Iris Clert, In 1962 wordt zijn schilderij L'Automne à Cougeron opgenomen in de collectie van Peggy Guggenheim. 2 Jaar later wordt hij uitgenodigd om Frankrijk te vertegenwoordigen op de Biënnale van Venetië. In 1966 reist hij naar Amerika waar hij een solo-expositie heeft in de Gallery of Modern Art, Scottsdale, Arizona. Daar, en later in New York, ontmoet hij Andy Warhol.
Na zijn terugkomst opent hij een studio in Venetië waar hij succes heeft in de Galleria Meneghini (1972) en in de Galleria d'Arte Gigli (1977).
In die jaren maakt hij ook samen met zijn vriend Hundertwasser diverse reizen naar Mexico, Nepal en India. In 1986 is Rene Bro overleden.

 

 

 

 

 

Landschap, zeefdruk, 40x55, € 69,95