Jürgen Grafe

Jürgen Grafe is in 1940 in Dresden geboren. Zijn opleiding heeft hij genoten aan de Hogeschool voor beeldende kunst in Dresden (1964 - 1967, schilderen, grafiek en plastics). Hij heeft als art-director gewerkt voor diverse grote reclame-bureaus, zoals Saatchi & Saatchi en Conrad & Burnett. Daarnaast heeft hij karikaturen getekend voor de Duitse beroepsuitgeverij in Frankfurt am Main.
Jürgen Grafe verzorgt de verkoop van zijn kunst altijd zelf. Hij heeft ook zelf vele tentoonstellingen en kunstperformances in binnen- en buitenland georganiseerd.
Jürgen Grafe is geen revolutionair kunstenaar en heeft een zeer herkenbaar "handschrift". Hij gebruikt verschillende hulpmiddelen en zijn informele stijl bestaat uit een combinatie van expressieve en surrealistische elementen. Opvallend daarbij is het uitzonderlijk kleurgebruik, soms een kleureninferno.
Je zou Jürgen Grafe kunnen vergelijken met een sprookjesverteller die niets liever doet dan sprookjes vertellen. Maar in zijn geval dan met verf en penseel.Grafe2, zeefdruk, 31x44, € 59,-

Grafe4, zeefdruk, 31x44, € 59,-

Grafe1, zeefdruk, 31x44, € 59,-

Grafe3, zeefdruk, 31x44, € 59,-