Espen Greger Hagen


Espen Greger Hagen is in 1964 in Trondheim, Noorwegen geboren. Na zijn studie in Vancouver volgt Espen Hagen een studie schilderen en beeldhouwen aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam waar hij in 1990 afstudeert.
De opvallende en sprekende stijl van werken en de manier waarop Espen Hagen door de combinatie van verschillende technieken het “karakter” van zijn personages weet vast te leggen blijft niet onopgemerkt. Er volgen vele exposities, waaronder in Vancouver, Oslo, Kroatië, Massachusetts, Keulen en in Trondheim. In eigen land exposeert Espen Hagen ook menig maal. In Amsterdam alleen al in onder meer het Vondelpark, Galerie Donkersloot, Beurs van Berlage, Het Magazijn en Hotel Okura, maar ook in Den-Haag (Hotel Des Indes), Maastricht en Naarden (het Arsenaal).
Vanaf halverwege de 90-er jaren werkt Espen Hagen nauw samen met zijn vriend Herman Brood. Espen exposeert twee keer in Café Dante, waarvan éénmaal samen met Brood. In 1997 exposeren ze ook weer samen, dit keer in het Arsenaal van Jan des Bouvrie te Naarden. Door hun regelmatige gezamenlijk optreden en de vele doeken die zij samen produceerden wordt Espen Hagen vaak de protégé / opvolger van Herman Brood genoemd.
Espen Hagen wordt heden tegenwoordig gezien als de “coming man” in de Nederlandse schilderskunst. Dankzij de veelvuldige exposities in zowel binnen- als buitenland en zijn regelmatige televisieoptredens is de ster van deze getalenteerde kunstenaar sterk reizende.

 

 

 

Rode indiaan, zeefdruk, 21x21, € 59,- incl. lijst (43x43)

Blauwe indiaan, zeefdruk, 21x21, € 59,- incl. lijst (43x43)