Klaus Heider


Klaus Heider is in 1936 geboren in Göppingen (Duitland). Van 1957 tot 1960 studeerde hij schilderkunst aan de Academie van Schone Kunsten Stuttgart om daarna tot 1963 zijn studie voort te zetten aan de Hogeschool voor Beeldende Kunsten in Berlijn. Tussen 1977 en 1983 heeft hij ook nog in het buitenland (Italie en Frankrijk) gestudeerd en van 1983 tot 2001 was hij professor aan de Fachhochschule für Gestaltung Pforzheim.
Hij heeft een breed scala aan artistieke vaardigheden: schilderen, tekenen, collages, fotografie, gouaches en neonlicht objecten. Daarnaast heeft hij de laatste jaren ook regelmatig meegewerkt met de uitgave van kunstboeken en zelfs een bijdrage geleverd aan de film  Life ARTIST (2001). Over zijn werkwijze zegt hij: “Het is een zorgvuldige zoektocht naar aanwijzingen in de wereld van de realiteit en een fantasierijk rails in de wereld van de ideeën en mogelijkheden. Met de stijl en de middelen voor de ironie van de omkering en de irritatie, bestaat de kans dat geënsceneerde beelden gebruikt worden als projectie van het oppervlak van grenzenloze ruimte, grootte en kosmische oneindigheid”.

Hij won vele prijzen en heeft zijn artistieke vaardigheden op vele tentoonstellingen kunnen bewijzen. Zijn werken zijn in Europa in belangrijke particuliere en openbare collecties opgenomen. Tegenwoordig woont en werkt hij in Bad Boll (Duitsland).

 

 

 

 

 

Mondschein, zeefdruk, 55x75, € 59,95