Alie Kruse-Kolk


Alie Kruse-Kolk is in 1945 in Enschede geboren. Als kunstschilderes is ze een laatbloeier. Pas op haar veertigste is ze met schilderen begonnen. Maar al van jongs af aan speelde kunst een belangrijke rol in haar leven. “Ik ben met kunst opgegroeid”, zegt ze. “Mijn vader was een echte kunstliefhebber; het huis hing vol. Hij sleepte ons mee naar musea en veilingen”.

Alie Kruse volgde aanvankelijk een opleiding creatieve handvaardigheid. Ze bekwaamde zich in ontwerpen voor agenda’s, verjaardagskaarten, kalenders, serviezen e.d.
Vanaf haar veertigste heeft ze zich helemaal op het schilderen gestort. In de loop der jaren heeft ze een geheel eigen stijl ontwikkeld. Haar schilderijen hebben een dynamische uitstraling. Ze werkt met brede zware penseelstreken en in krachtige kleuren. Haar nieuwste techniek is aquarelleren op canvas. De kunstwerken van dit Marskramerproject zijn daarvan goede voorbeelden.

Alie Kruse-Kolk is een internationaal erkende en veel gevraagde kunstenares. Een overzicht van haar oeuvre is permanent te bezichtigen in haar woonplaats Overdinkel.

 

 

 

 

Surroundings, zeefdruk, 30x36, € 89,- incl. lijst (45x55)