Ermanno Leinardi


Ermanno Leinardi is in 1933 in Pontedera (Italie) geboren. In 1950 voltooit hij zijn studie in Rome aan het Institute of Nautical Cagliari
In 1956 doet hij voor het eerst mee aan een kunstwedstrijd, de Award van Sardinië Nuoro. Tot begin jaren 60 schildert hij in een expressionistische stijl, echter na een bezoek aan de Biënnale van Venetië verandert hij zijn stijl langzaamaan in geometrische abstractie. Midden jaren 60 vormt hij met enige andere kunstenaars de Fonda Groep.
Na zijn verhuizing naar Rome, eind jaren 60, heeft hij steeds vaker tentoonstellingen, nu ook in het buitenland, en worden zijn doeken door diverse musea gekocht.

In de loop der tijd heeft hij zich vele technieken eigen gemaakt, naast olie- en waterverf maakt hij ook vaak gebruik van grafische technieken. Geometrische tekens blijven daarbij een terugkerend element. Naast het actief beoefenen van zijn kunstenaarschap gaf hij de laatste jaren ook regelmatig seminairs en was hij ook een aantal jaren artistiek directeur van diverse musea, waaronder het door hem zelf opgerichte Museo d'Arte Contemporanea di Calasetta. In 2006 is Ermanno Leinardi overleden.

 

 

 

 

 

Kompositie, zeefdruk, 50x50, € 59,95