Verena Martens

Verena Martens is in 1983 in Turnhout (België) geboren. Ze heeft haar opleiding gevolgd aan het Kunsthumaniora (hoger kunstonderwijs).
Over haar zelf zegt ze:
Een mens is een gecompliceerd wezen. Het leven kan zich soms ook gecompliceerd ontvouwen. En toch... soms lijken beide met een simpele eenvoud weer in de plooi te vallen.
Zo kan ik me de ene dag laten verzinken in ingewikkelde analyses over mijn wezen, mijn Zelf, mijn leefwereld, .... en dan tonen de werken die ik maak natuurlijk ook enige weerspiegeling die eerder complex overkomt.
En dan zijn er momenten dat alles weer zo heerlijk eenvoudig lijkt: alles zit zo perfect in elkaar, ....zo speels, zo heerlijk kinderlijk,.... Het spreekt voor zich dat je op zulke dagen geen zwartgallige werken zal produceren.
Mijn werken zijn lekker verschillend, al zijn er vaak meerdere werken van 'eenzelfde stemming', verscheidene series kunnen verschillen als dag tot nacht.
Ik speel ook graag met verschillende materialen, en gebruik materialen graag op de niet-traditionele manier. Zo kan je nog tot verwonderende effecten komen.
Deze grote verscheidenheid in mijn werken is er ook, omdat er ook een grote verscheidenheid in mijn persoon zit. Door toe te geven aan deze verscheidenheid, en deze ook te laten bloeien, ben ik eerlijk ten opzichte van wie ik ben, ten opzichte van mezelf.


Martens3, aquarel, 13x13, € 20,-

Martens bloem, aquarel, 13x13, € 20,-

Martens gestrekt, olie, 18x18, € 35,-

Martens zit, olie, 18x18, € 35,-