Arthur Secunda


Arthur Secunda is in 1927 in New Jersey (Amerika) geboren. Zijn internationale carrière, die een periode van 5 decennia overlapt, wordt gekenmerkt door veelzijdigheid en succes. In Detroit en New York heeft hij zijn eerste kunstopleiding gevolgd, later heeft hij ook in Frankrijk en Italie kunst gestudeerd. Om zijn studies te kunnen betalen is hij in de beginjaren o.a. fabrieksarbeider en jazz-pianist geweest. Later kreeg hij naast zijn kunstwerken ook bekendheid als universitaire instructeur en spreker, curator, schrijver/illustrator, radio- en TV-persoonlijkheid en kunstcriticus.
Secunda beheerst een variatie aan kunsttechnieken: schilderen; gemengde media; polyesterassemblage; keramiek; beeldhouwwerk. Daarnaast roemen kenners zijn briljante collages en opvallende grafiek met weelderige kleuren. Hierbij gebruikt hij een originele en enigszins geheimzinnige techniek bestaande uit het daadwerkelijke verscheuren van documenten en het vervolgens sorteren op kleurgradaties.
Zijn werken hangen in vele musea in Europa en Amerika. Daaronder ook the National Gallery in Washington en the Museum of Modern Art in New York.

 

 

 

 

 

Winter, zeefdruk, 50x70, € 59,95